fredag 4 mars 2022

Några reportage och recensioner av boken "Äldreboendet Solrosen"

Kommunalarbetaren som är fackförbundet Kommunals medlemstidning gjorde en fin artikel om mig och boken "Äldreboendet Solrosen". Extra kul att de även gjorde en utlottning av 10 exemplar av boken! Grattis alla ni som vann! Hoppas ni gillade boken!


Catarina Berglund på kommunalarbetaren skriver bland annat "»Äldreboendet Solrosen« ligger ganska nära verkligheten på många sätt. Samtidigt som den skruvats till. Och det är närheten till hur det verkligen fungerar som gör den så läskig, som gör att skrattet fastnar i halsen emellanåt."

  

Föreningen Värmlandslitteratur har i sitt senaste nummer (1 2022) av Wermlandiana med en recension av boken. Gun Berger börjar recensionen som upptar en hel sida med följande ord: 

" Man tar ett äldreboende i en liten kommun, lägger till trångboddhet, snäv budget, omöjliga arbetsförhållanden, oförstående politiker och kommunpampar och därtill en pandemi och häller ner allt i en gryta. Rör häftigt om, tillsätter starka kryddor och skruvar upp kokplattan till max och man har täckt det mesta av innehållet i denna skröna som med svart humor skildrar arbetsvillkoren i dagens äldreomsorg." 

Bloggen Omsorg och moral från Linneuniversitetet som bloggar om äldreomsorg och aktörskap, skriver i sitt "boktips" bland annat: "Den här skildringen är ett viktigt vittnesmål, skrivet av en författare som också är yrkesverksam som undersköterska i äldreomsorgen. Det är en färgglad och humoristisk fresk i ett ämne som borde angå oss alla – men det är ingen rolig läsning."

Nyfiken och ännu inte läst boken? Den går att beställa hos nätbokhandlare och självklart direkt från förlaget Multatuli. Den går även att låna på bibliotek - men har just ditt bibliotek inte boken inne kan du alltid be dem ta hem den så kan du låna den som vanligt.

Sist men inte minst hoppas jag att så många som möjligt tar tillfället i akt att njuta av vårens varma solstrålar även i dessa hemska orostider.  


 

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar