söndag 14 juni 2020

Fru B:s tankar om Äldreomsorgen

Vill med detta lilla inlägg puffa för Fru B som skriver om det fiktiva äldreboendet Tusensköna på facebook Hennes texter hamnar även många gånger som insändare i dagstidningar. Hennes texter berör och kan vara värda att läsas för den som är intresserad i ämnet vård och omsorg och då speciellt Äldreomsorgen. Bakom Fru B finns Anna-Karin Byström som själv jobbar i äldreomsorgen och har jobbat i vården sedan 1975. Så det är med stor värme och med stor erfarenhet hon ger sin syn på hur det borde se ut i äldreomsorgen.

Hennes senaste inlägg rekommenderas: Nu anser jag att det är dags för någon annan, än kommunerna att ta ansvar för landets äldreomsorg.

 Där  beskriver hon bland annat om hur det förr var upplagt på ett helt annat sätt än idag och att det då fanns kökspersonal som skötte all matlagning, städpersonal som såg till att lokalerna var rena och att det fanns speciell badpersonal som såg till att vårdtagarna var rena och fina. Att det fanns en yrkesstolthet i alla led och att tid fanns för allas arbetsuppgifter. Hon beskriver vidare hur vi i dag inte riktigt hade rätt "rustning" för att möta en pandemi som covid 19 - då till och med kunskapen om basala hygienrutiner inte alltid finns med som en självklarhet inom dagens äldreomsorg.

Så gå in och följ fru B "direkt från hjärtat utan filter" om Äldreomsorgen där du förutom att läsa hennes tankar och texter också kan kommentera och diskutera ämnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar